miércoles, 16 de enero de 2008

Milan 0 - Sevilla 0

Em va agradar el partit d’ahir del barça, em va agradar la solidesa que va demostrar al darrere i que ja havia mostrat al llarg de la temporada i crec que es un bon símptoma per a construir un bon equip amb aspiracions per arribar lluny en competicions del KO (copa i champions) i es que son els equips bons defensivament (Milan, Liverpool, Chelsea) els que més opcions tenen de passar aquest tipus d’eliminatòries.

Molts critiquen el joc que va fer el barça ahir però hi ha partits en els que s’ha de jugar amb ofici i més tenint en compte les baixes de dos jugadors molt desequilibrants com Etoo i Messi. No hem d’oblidar que la champions del barça es va guanyar jugant 2 partits molt defensivament contra Milan i Chelsea.

L’alineació d’ahir va ser 100% previsible i jo mateix l’havia pronosticat dies abans al blog. Crec que Rijkaard té dos problemes a l’hora de confeccionar l’alineació: no té prou confiança en un jugador físicament débil (Bojan) contra defenses corpulentes i sobretot no sap que fer amb l’Iniesta ja que l’entrada de Bojan al centre obligaría a posar a l’Iniesta a l’extrem dret (ja que Rijkaard no s’atreveix a sentar al Xavi i sembla haver descartat (afortunadament) jugar amb els dos petits al mig del camp).
L’alineació d’ahir justifica en part l’absència de perillositat al davant:
- Giovani està molt verd encara, li costa molt desbordar per banda i no fa bones desmarcades sense pilota.
- Henry de punta perd molt i no pot explotar la seva velocitat.
- Iniesta es un crack, però no un extrem.

Però si a l’alineació d’ahir li afegim les peces que ens falten no només millorarem defensivament l’equip sinó que aportarem el desequilibri que ens va faltar ahir al davant:

Valdés
Puyol – Marquez- Milito – Abidal
Touré
Iniesta – Deco
Messi – Etoo – Henry

Crec que aquest 11 inicial amb suplents solvents com Bojan, Guddy, Xavi o Silvinho té series aspiracions a arribar lluny en les competicions del KO (a la lliga dependrem de la regularitat del Madrid).

Només em queden 2 grans dubtes:

- Que passarà quan Ronaldinho es recuperi? Tornarà a jugar de titular? S’assemblarà una mica al Ronnie dels primers anys o està acabat per sempre?
- Que passarà amb l’Iniesta quan Etoo, Henry, Messi i Ronnie estiguin disponibles? S’atrevirà a sentar al xavi?

3 comentarios:

Marchelo dijo...

Company mauro, coincideixo amb el teu precís anàlisis, em vaig avorrir molt veient el partit, xo com a mínim vem passar d'eliminatòria i veurem més partits. el barça en defensa està fet una màquina.

en quant a l'alineació, em va fer molta ràbia veure al Giovanni, però era d'esperar. iniesta de extrem dret no rendeix. ara bé, preferexo iniesta d'extrem dret i henry a l'esquerra amb bojan al mig que tenir que veure al putu giovanni.

pel que fa a les preguntes, jo crec que com l'equip ha guanyat partits sense ronnie i ja no és imprescindible, no tornarà a ser titular fins que estigui en forma. per ser coherent amb el que he comentat fins ara per aquí, encara confio en que recuperi el seu futbol.

ESPERO QUE EL XAVI SE'N VAGI A LA BANQUETA, HO DESITJO AMB TOTES LES MEVES FORCES. TOURÉ INIESTA I DECO. L'ANY QUE VE AMB MARC CROSAS I XAVI QUE SE'N VAGI A LA SEVA HABITACIÓ DE NEN PETIT A LLEGIR CÒMICS.

Anónimo dijo...

Sí... defensivament molt bé, però la sensació de perill del Sevilla durant tot el partit i sobretot el descontrol de la primera part ens van fer patir bastant, almenys allà al camp.

Mola que surtin bé plantejaments així, sobretot de cara a les eliminatòries de la Champions, però s'ha de vigilar pq no estem acostumats a jugar d'aquesta forma. Espero q no li agafi gaire el gustillo el fumat ricitos.

Ah, i Giovanni acabarà a l'Olympiakos, com Babangida.

Anónimo dijo...

avui es un bon dia,els pericus i el madrid a la puta calle. la copa del rei la trobo que té poc valor, pero sé que això els fot.

doncs difereixo amb el mauro,una barça jugant aixi se'm posen per corbata i pot caure un gol fàcil.

el que es innegable es k ara tenim una molt bona defensa,i estem més trankils kuan ataquen.