jueves, 4 de octubre de 2007

Creuada número 1: XAVI

Abans d'iniciar una crítica destructiva la qual causarà indignació amb tots els culers haguts i per haver, em presentaré: Sóc el Guillem, germà del co-fundador d'aquest blog ( i d'altres ) ; tot i els meus limitats coneixaments futbolístics, intentaré que la meva representació en aquest blog sigui constant.

Un cop acabades les formalitats prèvies, anem a l'all.

Xavi. L'intocable i veterà Xavi. Són molts els elogis que giren al voltant de '' el profe ''. Alguns d'ells exagerats a partir d'una base real, d'altres creats del no res. En la meva humil opinió, el canterà ha esgotat el seu millor futbol, aquell on s'atrevia a fer passes del seu esport i no de rugby, i és que, per molt eficient que sigui la tècnica del cargol, l'única virtud real del futbolista resideix en la seva capacitat per girar-se sobre si mateix i passar l'esfèric al company més proper. És cert que ha estat un símbol per a l'entitat blaugrana, però com diu el meu amic Joan, no es pot viure del passat. No dubto de la seva qualitat com a futbolista, sobradament demostrada durant les 10000 temporades al Camp Nou, però al de Terrassa ja se li ha passat l'arròs, i no arriba al nivell dels seus homòlegs Iniesta i Deco.

Xavi a aconseguit emular a Guardiola? No crec que hagi heretat ni la seva qualitat al camp.

Traspassant-lo es desequilibraria el vestuari? Fal·làcies. Xavi al carrer.

Per acabar, una anècdota: El quillo del Xavi estiueja a Torrevalentina, a una casa a uns cinc minuts de la nostra. Una migdia qualsevol d'estiu dos amics meus, en Pastisset i en Jacint, van decidir fer una visita al jugador, amb l'intenció de felicitar-lo per el gol que realitzà contra el Madrid, dues temporades enrere ( crec recordar ). Al picar a la porta sortí tímidament, deixant entreveure el tors nu i uns calcotets.

- Jacint: Ei Xavi, venim a felicitar-te per...Clonc! ( soroll de porta al tancar-se ).

Serà cretí...

14 comentarios:

Anónimo dijo...

Jo estic en part d'acord amb el que dius en el sentit de que el Xavi ja no és el que era, el seu joc s'ha tornat més horitzontal i la seva aportació defensiva és molt inferior a la de Deco o Iniesta. Això sí, tampoc estic d'acord en vendre'l, és un jugador vàlid, pero de cap manera imprescindible ni clau en aquest equip, simplement s'ha li ha de treure el cartell de indiscutible i hauria de passar per la banqueta molt més sovint, cosa que sembla gairebé impossible ara mateix, per Rijkaard és dels més imprescindibles.

També m'agradria dir que m'oposo frontalment a jugar de nou amb els tres petits al migcamp sense la figura d'un pivot de perfil defensiu, per culpa de les baixes sembla que és el que haurem de menjar durant un mes, ja vam veure com contra el fluix Stuttgart ens van fer més ocasions que Lyon, Sevilla i Zaragoza junts. Jo provaría o bé Abidal que per condicions ho podria fer força bé, o bé Milito que ja hi va jugar algún partit amb el Zaragoza. Pero "baix cap concepte" posaria la bogeria dels tres petits al migcamp, i sobretot fora de casa.

Anónimo dijo...

Hola, jo sóc l'Oriol "amic" del Guillem i crec que també escriuré en aquest blog.

Primer de tot: de Xavi fora del Barça ni parlar-ne. Si bé és cert que ara mateix no està en un bon estat de forma seria titular a la tots els equips del món. Però a can Barça tenim Iniesta i Deco (uff que bé que estan...), que ara mateix són els millors migcampistes juntament amb el nouvingut Yaya Touré.

Jo el posaria a la banqueta, però amb un calendari d'un partit cada tres dies s'han de fer rotacions. Per exemple, ara que s'ha lesionat el Touré no et queda més remei que fer-lo jugar (Márquez també s'ha lesionat).

Tanmateix, faig públic la meva creuada particular: Oleguer. Mai he vist des que sen van anar Bogarde i Amunike un jugador amb una técnica tant limitada. Per jugar al barça ni que sigui de defensa s'ha de tenir uns mínims... I ell no els té. El que sí que té és la sort més gran de la vida (sempre juga per lesions massives) i acaba jugant. Millor preparació física dels altres i Oleguer al gol sud.

Jordi Coll dijo...

Veig que tot Sadako s'hi apunta i no vull ser menys.

Com diu el Fuentes, jugar amb els tres petits és un suïcidi i l'Iniesta i el Deco estan clarament per sobre del Xavi, que s'ha oblidat de com es juga amb verticalitat. Per tant, Xavi a la banqueta, però aquest any juguem dimecres i diumenge i vendre el Xavi seria una bestiesa perquè es necessita més gent al mig del camp i prefereixo el Xavi que el Marc Crosas, tot i que no l'he vist gaire...

Una altra cosa: Barça Lab ja!!

Per cert, Pujol, m'agrada veure que no hi ha ni una engruna de moderació als teus posts.

Jordi Coll dijo...

Ah, i felicitats pel nou blog! L'he enllaçat al meu.

Anónimo dijo...

Ufff veig aqui criminalitzant el xavi a saco.a veure, indubtablement ja no es el jugador que va ser ni molt menys, d'això tothom està d'acord. pero al carrer?xq? es un jugador que fa les seves coses de sempre pero respòn.es un jugador de camp normalet i un excelent suplent.i de jugador indiscutible ja fa temps k no ho es, en tot cas no ho ha de ser ni de conya.

Anónimo dijo...

Com a declarat amant del futbol de toc i qualitat, m'agradaria treure-us de la cova i fer-vos veure la llum qual Plató en sus años mozos.


El futbol control, terme bàsic en el lèxic de qualsevol bon culé i del qual Xavier Hernandez n'és el màxim exponent en l'actualitat,ho resumeix tot. El 6 blaugrana, és fonamental en la plasmació dins del rectangle de joc de la filosofia del Barça. Aquestes passades que a vista de l'ull inexpert semblen inocents, dòcils i totalment inútils fruit d'una cobardia en majúscules, no són més que quelcom totalment imprescindible per trobar el forat enmig la tupida defensa que sempre plantejen els rivals al Barça. I és més, el joc del Barça no es pot nodrir en exclusiva de de les passades verticals de 'ortodoncia tardía' Deco i del petit bailet de Fuentealbilla. En el futbol hi ha d'haver temps per tot, calma, extasi, frenessi...no volguem jugar a l'anglesa. Un savi (i no precisament d'Hortaleza) va dir fa molt de temps que el futbol és com el sexe; els preliminars son fonamentals.

Jordi Coll dijo...

Sí, però millor el Baraja que el Xavi, no?

Anónimo dijo...

En la seva època, i parlant en el context de la selecció espanyola com bé recordes, em reafirmo.

Anónimo dijo...

Camarada Guillem, quan de temps, ja era hora que comensesis a escriure per forjar la teva carrera de tal ofici. Crec i sota la meva modestia de seguidor del barça i com espectador continu i fidel del camp nou krek ke xavi a sigut es un dels millors volants ke hi ha en el futbol actual a arreu del mon, potser aquest ultim any i mig no hem vist el ke esperabem d'aquest gran jugador pero no fa mes d'aquesta quantitat xavi feia partidazos rere partidazos,amb un gran control i possisio en el camp, recupernat i passant horitzintalment i fins i tot marcant venin de segona linia. Xavi ames a mes te molta elagancia i de les millors sortides de pilota. Ultimament i kom ja e dit el seu nivell a decaigut pero el fet de xavi estar en el terreny de jok ja em fa sentir segur..Cal recordar ke xavi es el jugador del barça amb mes partits internacional jugats.. Un tio aixi ha de ser bo per fer aixo, bastant bo

Salutacions desde la URSS

Anónimo dijo...

És més, Marchena reparte porque Ruben baraja. Al igual que si la vaca es cega, el toro, nintendo.

Anónimo dijo...

Xavi al carrer, portem al Yeste!!

Marchelo dijo...

Yeste tiene el cerebro de un mosquito...mucha clase, 0 cabeza

Anónimo dijo...

Jordi coll: Sí, però millor el Baraja que el Xavi, no?

Zaaaaaaaaaaaaaaaaas!

jo jo jo jo jo

Jordi Coll dijo...

Va, Guillem, escriu que volem més estripades!!