miércoles, 17 de octubre de 2007

Perquè no m'agrada el Puyol

EL DECÀLEG DE PERQUÈ NO M'AGRADA EL PUYOL

  1. Per la seva lamentable col·locació: algú li ha ensenyat com es té que col·locar un central? Sí, Puyol és molt bo en les cobertures, però igual de bo que deixant uns forats increïbles a l'eix central que aprofiten en moltes ocasions els davanters i mitjapuntes de l'equip contrari. El Milito és un central del seu estil, però ell sí que sap quan anticipar-se i quan no. S'assembla al Puyol en ímpetu i anticipació, però el Milito no comet errors fatals de col·locació.
  2. Perquè tothom li aplaudeix els seus propis errors: us heu fixat que les jugades que més s'aplaudeixen del Puyol són aquelles en les que corregeix un error seu a base de posar-li físic? Es col·loca malament, i el tio es mata a fotre sprints per recuperar la posició que hauria de tenir. També s'aplaudeixen aquells jugades en les que fa un esforç inútil i irracional per recuperar la pilota: per exemple, la pilota va a sortir pel costat del Valdés, seria fora a favor del Barça, saque de portaria, i va el Puyol, sense ningú que el segueixi, i es pega l'sprint de la vida tirant-se pel terra inclòs per recuperar la pilota, i tothom l'aplaudeix.
  3. Per la premsa i l'entorn: l'any passat el Puyol va tenir una primera meitat de temporada lamentable, no parava de cometre errors, i ningú s'atrevia a criticar-lo. En canvi, al Ronaldinho tothom el machaca. És clar, criticar al gran capità és un sacrilegi en les escriptures culers...
  4. Perquè defensa fatal de cap: si tirem d'hemeroteca veurem que ens han marcat molts gols a pilota parada sent a Puyol el marcador del golejador.
  5. Per quan de tan en quan agafa la pilota i intenta arribar a la porteria contrària amb el seu lamentable estil de conducció.
  6. Per quan es queixa d'una jugada a l'àrbit abans de que hagi pitat res, amb la pilota en joc. Això ho fa molt, fixeu-vos-hi. Sempre demana fora de joc, encara que no ho sigui ni de lluny, i comença a córrer amb els braços aixecats com un burru.
  7. Perquè quan ens marquen un gol sempre es comença a queixar de la defensa aixecant els braços i movent les grenyes, quan la majoria de vegades marquen per culpa seva.
  8. Per incomplir una promesa: recordeu quan va a començar a jugar amb el Van Gaal, que li van preguntar si es tallaria el cabell, i va dir que segur que sí, que quan fos més gran no podria anar amb aquestes grenyes? Doncs segueix portant-les.
  9. Perquè m'agrada moltíssim més el Márquez
  10. Perquè juntament amb el Raúl en el Madrid, és el jugador espanyol més sobrevalorat.

Bé, segur que podria allargar la llista, però us animo a que afegiu més motius. Ho admeto, no m'agrada el Puyol. No soporto la seva idolatració. És un bon jugador, però ni molt menys "el millor defensa del món", com molts diuen, ni tampoc un jugador imprescindible pel Barça. Per mi, encara que sigui fatal amb la pilota als peus, que jugui de lateral. En el 1 contra 1 és dels millors, això és veritat. Però un central ha de tenir molt més que això. Segur que el 90% de lectors del bloc no estareu d'acord amb aquest llistat. Però és que aquest és un dels motius pels quals no m'agrada el Puyol.

17 comentarios:

Damià dijo...

Totalment d'acord, el Puyol ara per ara hauria de ser suplent. És un puto esquizofrènic´, fot nerviós veure'l jugar. És un bon central, però ja està, Màrquez i Milito molt millors.
Com no es posi les piles, l'acabaré ficant al mateix sac que el Soc-molt-sabi-xq-porto-ulleres-de-pasta Thuram i el Estic-al-barça-per-ser-un-kale-borroka Oleguer.

Jordi Coll dijo...

Hi afegiria: Perquè fa coses de persona desequilibrada, com per exemple en el partit contra l'Stuttgart que es va lesionar aixecant la cama per sobre del cap per recuperar una pilota dins de l'àrea del Barça, quan només hi havia defenses blaugranes, acabat de sortir d'una lesió i quan el Valdés estava esperant que la pilota li arribés per agafar-la. O al Camp Nou contra l'Atlètic de Madrid que va saltar sobre l'Abbiati i es va obrir la cella. Està fatal.

De totes maneres, hi ha moltes coses que critiques al Puyol que se li poden adjudicar també al teu estimat Márquez. A mi també m'agrada, però l'any passat era per posar-lo a la picota i lapidar-lo.

Raül Alcón dijo...

Tota la raó.

No suporto que la gent aplaudeixi les jugades en que Puyol esprinta per arribar a una pilota la que tothom -i ell- veu que és impossible arribar. Això és simplement una manera de desgastar l'energia de l'equip, no una mostra de que sent els colors, com la majoria de culés brama.

el santo job dijo...

Yo creo que os quejais por vicio, coño...

¿Porqué me encanta Puyol?

1. pelea como nadie sobre el campo. Muchos jugadores al verse desbordados, se dejan caer, él no.
2. es de los jugadores cn más desgaste físico que he visto. A veces en balde, pero eso es algo que la afición sabe ver.
3. no es un mediático. Si sale en anuncios es por casualidad.
4. siente los colores más que el perriflàutic de Oleguer (dale un perro y una flauta y se va al caller tallers)
5. tiene unos cojones como el caballo de espatero, romperse la ceja no le importa.
6. es de los jugadores más honestos y limpios, tipico de los brutos.
7. Demuestra que un defensa puede ser el líder de un equipo y arrastrar a todo un estadio con él.
8. No tiene NINGUNA técnica, y, sin embargo, es titular en uno de los equipos más compeptitivos del mundo.
9. es un ejemplo de trabajo duro. de nada más.
10. Porque me parto la caja con el de lo mal que habla castellano.

Creo que sobrevalorarlo sería atribuirle eso que tú le criticas, marcelinho. Nadie dice que sea técnico, ni que sepa sacar el balón, ni que sepa jugar de cabeza (claro!, si no te cortas los pelacos, no ves venir el balón, carlitos!). Por eso no está sobrevalorado. La clave es que por encima de todo eso que le falta, lo suple con trabajo duro, leñes!!

Conclusión:
Marchelo 2 - Puyol 1

Anónimo dijo...

gran marchelo i gran santo job xD..
Tantes coses te de dolent el puyol? pitj0r ke el marquez? xDDDDDDD, marquez m'encataba per0 es lesiona kada dos per tres i a s0bre la temp0rada pasda del marquez va ser penosa, amb la broma el meu amik i jo ke anem el camp kada partit kejuga el barsa li deiem bogarde pk n0 en d0naba ni una el mexicà. Certament Puyol fa coses ke no barrufen com intentar recuperar una pilota ke esta perduda, i la tecnica ke te puyol, perd0 la ke no te la sobrepasa amb el treball i l'esforç diari...Puyol es un jugador ke u deixa tot el camp es d'akells ke l'aficio li agrada pk realment veus ke amb les seves limitacions s'esforça per ser millor i n0 es un xul0, ni cregut ni molt menys i tindria motius per ser ambdues ja que es el capita dle millor ekip del mon, pero tot i així no ho és i lo ke mes m'agrada es ke enkara ke jugui amb el madrid el espanyol o fins i tot el benidorn no diexa de correr fins a l'exaustació, i no com el 95% dels jugadors ke lo ke volen es ke sacabi el partit, arriba a casa i follar-se la dona. I per ultim no cal dir els dos cops ke va parar la pilota sense porter a la porteria, una amb el pit ke es va llensar com un mono i laltre contra el madrid amb un cara a cara amb el raul ke va p0sar la cara davant de la pil0ta, del pal el madrid NO el madrid NO, no pot passar. En aquell moment vaig dir: gracies carles, gràcies

Rudi dijo...

Només tinc una cosa a dir, no sé si recordeu un xut a "bocajarro" que va fer en Roberto Carlos, ara fa unes 5 temporades a la porteria buida del Barça, i sabeu qui va posar la cara per evitar-ho???... doncs si! en Puyol.
Hi ha algú tant animal que es veu capaç de posar la cara davant d'un megaxut d'en Roberto Carlos?? Pocs, crec que us els puc dir... Gatusso, Davids, Nedved, Rooney, Cantoná(remember) i... Puyol!!
Sempre es bo tenir un jugador d'aquest perfil a un equip, i per mi, pot jugar on vulgui, inclús de davanter centre o de porter! per mi, titulas indiscutible!!

Anónimo dijo...

jo faig una mescla de tots els comentaris, completament d'acord amb rudi i santo job, es un tio amb uns collons k flipes i li posa ganes. k no té tècnica?,aixo ja ho sabem, pero crec que es un element perfecte al camp, un líder silenciós de la defensa. potser ha fet cagades en defensa, xo m'agradaria k fessiu memoria de tots els gols k ha evitat.
a més es un tio estable, no surt, té parella estable, no es puteru, la seva única diversió es el futbol i fer peses.un entregat.

crec kes un jugador k mereix seguir sent titular.aixo si, s'ho ha de continuar currant xq amb marquez, abidal, milito, zambrota, (oleguer?...es broma,pero mantinc kes bon suplent),...

Quique dijo...

Puyol es un gran central. Tiene sus defectos y carencias, como cualquier otro jugador (bueno Oleguer tiene alguna más...), pero es uno de los pocos jugadores que jugando en un equipo como el Barça, piensan más en los intereses del equipo que en los suyos propios.

El Madrid lleva más de 8 años, gastandose una millonada cada año buscando un central como Puyol y todavía no lo ha encontrado. Quizá sea porque los jugadores como Puyol escasean en el futbol actual y aunque no ocupen portadas de periodicos su función en el equipo es vital.

Anónimo dijo...

Els que no els agrada el Puyol perquè no té tècnica que se'n vagin a veure els Globetrotters, que en això del fútbol no tot és tècnica.

Anónimo dijo...

And the Oscar goes to….. Albert Fuentes! Jaja vaya comentari tio! Els que no et coneixen deuen pensar que ha escrit el tipic yayo de 70 anys que va al camp nou desde que en tenia 5…

Fent una mica recopilació dels vostres comentaris estic molt d’acord amb totes les opinions bones del Pujol i en especial amb el decàleg del papa job (hay que hacerte papa, santo se te queda corto..) amb grans frases com: “tiene unos cojones como el caballo de espatero” i “porque me parto la caja con el de lo mal que habla castellano”.
Dit això cal dir que també estic d’acord amb els dos primers comentaris del Marcel i es que el Puyol es un tio lamentable en colocació, esquizofrenic, esverat i que reb els aplaudiments del públic quan fa sprints absurds o en els que intenta refer els seus errors de colocació.
Però tot i les ganes de polèmica que has volgut crear, has de reconeixer que el Puyol es un bon central i ho seguirá sent mentre la seva força, competitivitat i agressivitat li compensin totes les seves mancances tècniques i de colocació.
Jo haig de reconeixer que pensava que puyol era un dels millors centrals del món però veient jugar a Milito s’ha de ser honest i reconèixer que li queda molt per aprendre.

Marchelo dijo...

Hola a tots,

Veig que els qui esteu a favor del Puyol doneu arguments sentimentals per defensar-lo: coratge, entrega, collons més grans que el cavall..., pensa més en l'equip que en ell mateix... sí sí, no nego tot això, per futbolísticament és un PATATA (insult que empra el gran Vegeta quan li pregunten si lluitarà sol contra un enemic i diu: "però si només és un PATATA"). Tot això del coratge i tal està molt bé a Braveheart, però a mi ja em cansa que sigui l'únic argument per idolatrar al Puyol. Jo estic més amb la filosofia Reixach, que el fútbol és per intel·ligents.

Albert fuentes, ets el fuentes amic del Damià o el del Guillem? Xq crec que el Mauro s'ha confòs de Fuentes.

Siguis el Fuentes que siguis, personalment miro el futbol per divertir-me, per tant, prefereixo que jugui un gran central amb tècnica com el Márquez, que veure un tio que quan intenta fer un canvi de joc assassina a algún iaio de les grades del Camp Nou. O un tio que va fer una ruleta a lo Zidane que no vaig poder parar de riure en temps. És a dir, que a mi el Barça Globetrotters m'agrada!

Com a anècdota divertida, no recordeu que un cop l'SPORT en portada va posar algo així com: necesitamos 11 puyoles? jajajjaja seria boníssim veure al camp 11 puyols en el mateix equip!

Anónimo dijo...

"Siguis el Fuentes que siguis, personalment miro el futbol per divertir-me, per tant, prefereixo que jugui un gran central amb tècnica com el Márquez, que veure un tio que quan intenta fer un canvi de joc assassina a algún iaio de les grades del Camp Nou. O un tio que va fer una ruleta a lo Zidane que no vaig poder parar de riure en temps. És a dir, que a mi el Barça Globetrotters m'agrada!"

Sóc l'amic del Guillem, jo també miro el fútbol per divertirme i m'agrada veure bon fútbol, pero no per això s'ha de descuidar la defensa, a vegades una bona defensa et garanteix millor joc perquè recuperes la pilota abans, una bona defensa et pot fer arribar a la final de la Champions, per a mi això és diversió i no guanyar 4 a 0 als equips febles i que després et vingui un patètic Madrid i t'empati 3 a 3 al Camp Nou i se't endugui la Lliga, sí sí vam veure 6 gols en el partit però jo t'asseguro que NO em vaig divertir.

Unknown dijo...

A mi m'agrada Pujol i m'agrada el vostre bloc, nosaltres també us invitem a passar-vos per www.ulldepoll.cat.Moltes gràcies per la vostra invitació.

Unknown dijo...

He vist el comentari que has deixat a l'Ull de poll i aquí ens tens, segur que hi ha més bons jugadors que el Puyol, amb més bona col·locació, millor rematador de cap… però cap amb els seus collons.

el santo job dijo...

Un par de matizaciones:

- "Futbolísticamente es un PATATA". Vale. ¿Tú sabes lo que es ver que a Valerón le hayan / se haya roto la rodilla tres veces en el mismo sitio porque no tiene condición física de atleta? ¿O ver que tu lateral es Manuel pablo, que corre mucho, pero al final del partido le desborda hasta el linier? Yo creo que no hay que olvidar que los jugadores son deportistas futbolistas. Y pueden ser grandísimos futbolistas (De la Peña, Julen Guerrero, Fran, Caminero, Guti, ...) pero nunca serán jugadores que tengan condición física y bravura. Eso es lo que para mí, hace que Puyol sea titular en cada encuentro.

- Segundo, pero no menos importante. Espero que a nadie le haya molestado lo de los cojones del caballo de espartero, ni lo de oirle hablar catalán (que direis lo que querais, pero es partiente ver los esfuerzos que hace para no ponerse con el catalán). Si a alguien de verdad le molesta, pues me ahorro el comentario, y santas pascuas.

- Nota: curiosamente, el Santo Job no existe. Es un libro de la biblia, pero su protagonista no es santo, es Job. Así que me temo que no me papificarán (aún).

- Propongo tema para próximo post: "¿cómo funciona el código interno de conducta de los equipos?"

Saludos!

Anónimo dijo...

Oh!Celebro que algú dugui el nom del nostre estimat Jay Jay Okocha, gran jugador balompèdic i embaixador de la filigrana africana.

Bueno, anem al turrón.

Estic totalment d'acord que el fútbol es un esport i com a tal els seus participants han de gaudir d'una mínima condició física d'atleta com bé diu el pacient Santo Job. Però també crec que no s'ha de confondre el tocino amb la velocitat.

Crec que al Barça i a qualsevol equip professional no hi haurien de poder jugar personatges de la calaña del Puyol. Deixant de banda que qualsevol paleta Bustamante del carrer hi posaria mes collons que el melenes sobre el rectangle de joc, el fútbol no son únicament collons i testosterona. Si no tens un minim de tecnica, una certa disciplina tàctica i un xic d'inteligencia futbolística no hauries de ser apte per jugar a un equip decent.

Em fan rabia els jugadors que no es mereixen estar on estan, sobrevalorats incomprensiblement per la puta massa social borreguil del futbol. A tall d'exemple; el Puyolito esta jugant al primer equip del Barça gràcies a que va tenir la sort de marcar al Figo durant el primer Barça-Madrid de l'era Florentino. Fins hi tot "cOmoH mEh TrIuNfanj esOh OrIkoh" Bogarde ho podria haver fer. El Figo estava tan cagat pensant que acabaria com el cèlebre porquet, decapitat, que era incapaç de regatejarse un cono.


Així doncs, crec que el millor per la bona salut del amants del fútbol de veritat és que el Rinxols d'Or se'n vagi a muñir quatre vaques a la Pobla i si pot ser que s'emporti al seu company Etarra amb ell. I si, els permeto que agafin el cotxe de rallies (saltant-se a la torera tot el reglament intern i sense avisar, debat que proposo per més endavant), pero sisplau, que aquesta vegada conduiexi el Sainz, a veure si matem dos pajaros de un tiro, literalment.

Anónimo dijo...

en puyool es el putuu amoo i el ke hi fot mes ganes de tots!
visca el capii!